Защо не се напълнява от ядките? Виж Тук:

yadki-1

Ядките са задължителни за всеки режим на хранене заради невероятните си хранителни свойства. Освен това, лесно се комбинират с останалите храни. Ако ви притеснява, че можете да напълнеете от тях – страховете ви са неоснователни. Отдавна е доказано по научен път, че ядките не водят до трупане на килограми. Ако се консумират в подходящото количество не само не влияят върху килограмите, но могат да предизвикат обратния ефект.

Какви хранителни вещества могат да ни осигурят?
Ядките са отлична алтернатива на протеините от животински произход. Затова се препоръчват особено при спазване на вегетариански режим на хранене, тъй като могат да осигурят 20- 25% от количеството протеини. Не съдържат много въглехидрати – само 10%- 20%.

yadki

Съдържат значително количество мазнини – 40%- 50%. Много хора обаче допускат грешката точно поради тази причина да ги изключат от диетата си, тъй като мислят, че ще напълнеят. Но мазнините са различни видове. А тези, които са в ядките, са полезни за здравето.
Ядките съдържат големи количества минерали – магнезий, желязо, цинк, калций. Добре е да се консумират сурови, като част от сутрешната закуска или междинна. Могат да се добавят и към салатата на обяд или вечеря.

Ето какви са свойствата на някои от най- полезните ядки:

Бадеми. Съдържат 57% полезни мазнини, поради което се считат за много здравословни. Понижават нивата на холестерола. Богати са на калций и витамин Е.
Фъстъци. Съдържат 50% мазнини, от които почти 70% са полезни. Можем да ги консумираме и под формата на фъстъчено масло, особено когато ни предстои интензивна тренировка. Регулират глюкозата и инсулина.
Орехи. Притежава най- хубави свойства, но е и най- калоричния – 675 кал/100 грама. Орехите съдържа най- големи количества омега- 3 мазнини. Понижават холестерола предпазват от сърдечни и невродегенеративни заболявания. Орехите са богати на мед и цинк.
Кашу. Съдържа близо 50% мазнини. Богато е на желязо. Затова се препоръчва особено много по време на менструация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване