Защо не мога да отслабна?

otslabvane-zastoi

Мислите, че правите всичко както трябва, но все не успявате да отслабнете? Ето няколко причини, които могат да доведат до това състояние:

1 Няма дефицит

Технически, това е единствената причина, поради която не могат да се свалят излишните килограми.

Ако нямате някакви сериозни здравословни проблеми (например, свързани със щитовидната жлеза), или ядете повече калории, отколкото си мислите, или изгаряте по- малко калории, отколкото смятате. Или комбинация от двете.

Под „дефицит“ се разбира „калориен дефицит“ – единственото нещо, което може да доведе до топене на излишното тегло. Разбира се, това изобщо не означава, че трябва да гладувате. Защото и чрез глад няма да отслабнете.

Ако не успявате да постигнете „калориен дефицит“ проблемът е или в храненето ви, или в тренировката, която не е достатъчно ефективна.

kantar-1

2 Неправилно следите теглото си

В рамките на деня, теглото ни може да варира с 1-2 килограма. Зависи дали се яли, дали сте ходили до тоалетна, теглото на дрехите, с които се качвате на кантара, месечния цикъл и пр.

Промяната в тялото ни обикновено се усеща най- добре по дрехите, които носим, а по- късно се появява и в резултатите от тегленото на кантара.

Теглете се винаги сутрин, преди да сте яли, но след като сте били до тоалетна. Носете винаги едни и същи дрехи.

Теглете се всеки ден и изчислете средния резултат за седмицата – само той е от значение. В рамките на 2-4 седмици

Мерките на тялото ви също са важни. Ако в продължение на няколко седмици няма промяна в резултатите от кантара, но пък има промяна в мерките на тялото, това е положителен знак.

3 Имате нереалистични очаквания

Не е добре да имате прекалено високи очаквания .- че ще отслабнете много бързо, с много килограми. Имайте предвид, че обикновено след като свалим известно количество килограми, процесът спира. И трябва да открием какво да променим отново, за да продължи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване