Тъпченето с храна не е от глад, а заради нерви

preqjdane-dieta

Тъпченето с храна не е внезапно избухване поради сдържан глад, а се дължи на нервите. Затова, е по- скоро психологически проблем и като такъв трябва да се третира.

Можем да дефинираме тъпченето като неконтролиран прием на храна за кратко време, без да сме гладни. 2- 3% от населението имат този проблем, поради което спада към хранителните разстройства, като анорексия и булимия. За щастие, не е толкова тежък проблем като тях. Но и не може да се пренебрегне.

Тъпченето води до бързо запълване на стомаха, чувстваме се нещастни от мисълта, че не можем да го контролираме. Ако се случва от време на време, не е сериозно, но ако е доста често, трябва да се вземат спешни мерки.

dieta-saveti

Разграничава се от булимията по това, че няма типичното пречистване чрез повръщане, прекаляване с разхлабителни, гладуване или прекаляване с тренировки.

Хората, които се диагностицират с такова разстройство, трябва да имат поне два от петте признака: храните се много по- бързо от нормално; тъпчете се, докато ви стане лошо; ядете много, дори да не чувствате глад; правите го насаме; чувствате се виновни.

По отношение на затлъстяването, въпреки че не всички хора с излишно тегло страдат от него, тъпченето може да причини наднормено тегло. Ако човек иска да отслабне, но го прави неправилно, честите провали при опитите за диети, ни потикват към прекаляването с храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване