Тайната да ядем по- малко и да се наслаждаваме повече на храната

hranene-za-udovolstvie

Улисани в ежедневните си дейности, се оказва, че всеки ден ядем едно и също. Ако искате да отслабнете обаче, трябва да промените начина си на хранене. Трябва да обръщате внимание на храната, да контролирате количеството й и да правите упражнения.

На практика обаче, нещата са по- сложни. Важното е само да не се изтезавате. Възможно е хем да се наслаждаваме на храната, хем да ядем по- малко.

hrana-krasota

Добър вариант да се наслаждаваме повече на храната е като се поинтересуваме от начина й на приготвяне и всякаква информация, свързана с нея. Учени от щата Върмонт, САЩ, направили изследване като доброволците опитали няколко вида сирена местно производство.

След като яли от тях, им дали информация, свързана с начина на приготвяне, историята на производителите и пр. След като научили детайли около производството на сиренето, започнали да усещат много по- добре вкуса, мириса и пр.

Учените заключили, че когато знаем какво наистина ядем, се наслаждаваме повече на вкуса, отколкото да наблягаме на количеството. Така ядем по- малко, тъй като наблягаме на усещането на храната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване