Свойства на кълновете за отслабване

kalnove-za-dieta

Яденето на кълнове е много полезно за отслабване. Съдържат множество полезни вещества, които са наистина полезни за тялото и ефективни в борбата с килограмите.

Освен разнообразието от качества, които притежават кълновете, са много подходящи и за отслабване. Те са нискокалорични, доставят ни полезни хранителни вещества, фибра и пр. Ето какви са свойствата на три от най- популярните видове кълнове:

1. Соеви кълнове. Те са сред най- разпространените. Може да ги добавяме към салатите или да ги готвим. Използват се много в китайската кухня. Съдържат много вода, фолиева киселина, витамин К и др. В 100 грама се съдържат 50 калории.

kalnove-otslabvane

2. Кълнове от люцерна. Пречистват организма от токсините. 40% от съдържанието им са протеини. Нискокалорични са, съдържат витамини и минерали. Може да ги добавите към шейкове иили като добавка към салата. Лесно се ядат сурови, защото са по- малки.

3. Кълнове от жито. Те са почти чист хлорофил. Може да се прием под формата на сок, на прах, заедно с други плодове и зеленчуци. Богати са на витамини, минерали, фибра, пречистват стомаха и деинтоксикират.

4. Кълнове от репички. Стимулират храносмилането. Активират метаболизма. Почти не съдържат калории.

Кълновете могат да се включат в храненето ни по най- различни начини: в шейкове, в салати, гарнитура и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване