Свойства на гъбите за отслабване

gabi-s-chesan

Гъбите са храна, която притежава множество свойства, които могат да ни помогнат в отслабването.

Например, те често се използват като заместител на червеното месо. Доказано е, че ако ядем гъби редовно, приемаме със 123 калории по- малко през деня. Ако искате да свалите излишните килограми за лятото, не пропускайте да включите гъбите в менюто си.

Ето кои свойства на гъбите помагат за отслабването:

– Регулира нивата на кръвната захар. Богати са на антиоксиданти и фитонутриенти, които в съчетание стабилизират нивата на кръвната захар. Поддържането й в баланс е фундаментално за отслабването. Когато кръвната захар не е контролирана, помага на глюкозата да се превърне в мазнини. Освен това, кръвната захар е ключов фактор за овладяването на апетита.
– Подобрява издръжливостта. Тези вещества подобряват издръжливостта ни, което означава, че можете да тренирате тежко и дълго, като помага за топенето на мазнините и свалянето на килограмите. Изяжте една шепа порция гъби 30 минути преди тренировка. Така ще имате сила за чудесна тренировка.

gabi-s-domati
– Притежава нисък гликемичен индекс. Това означава, че се обработват от стомаха по- дълго време и ни осигуряват повече енергия. Така сме сити повече време.
– Богати са на хранителни вещества. Съдържат високи нива ниацин, селен, рибофлавин, биотин, витамин Д, фолиева киселина, витамин В12, калий, фосфор и др.
– Нискокалорични са. В 100 грама гъби се съдържат едва 44 калории. Това означава, че дори да ядем повече от тях, няма да се отрази на теглото ни.

Как да включим гъбите в менюто си:

Може да използваме гъбите като заместител на месото, в салати, супи, като гарнитура и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване