Съвети за ускоряване на метаболизма

dieta-minus-500-kal

Ускоряването на метаболизма е много важно, ако искаме да отслабваме. Метаболизмът е способността на тялото ни да превръща храната в енергия. А енергията ни е необходима, за да имаме сили за ежедневните си задължения.

Ясно е, че ако приемаме повече калории, отколкото изгаряме, ще отслабнем.

Много често дори напълняването не се дължи на преяждане, в 90% от случаите теглото се увеличава, само защото изразходваме малко енергия.

КАК СЕ УСКОРЯВА МЕТАБОЛИЗМА

Има различни начини да активираме метаболизма, т.е., да изгаряме повече калории.

Физически упражнения за ускоряване на метаболизма

Открийте някакъв вид тренировка или спорт, които ви харесват. Например: плуване, тичане, тенис, каране на колело и пр. В спортните зали има различни видове тренировки, също предназначени за топене на мазнини. Спортът е полезен за здравето ни като цяло, а и за отслабването.

hansh-otslabvane

Ако нямате време да ходите в спортна зала, можете да изберете подходяща тренировка и от множеството, качени в интернет.

Ако изберете една физическа активност, която ви позволява развиването на мускулите, например упражнения с гирички, също ще успеете да ускорите значително метаболизма си.

Яжте 5 пъти на ден, за да ускорите метаболизма си

Друга важна мярка за ускоряване на метаболизма е да се храним по 5 пъти на ден. Закуската и обяда могат да са по- обилни, вечерята, следобедната и предиобедната закуска трябва да са по- леки.

Ако сте жена, не трябва да приемате по- малко от 1200 калории и 1500, ако сте мъж. Никога не пропускайте хранене. Така поддържате метаболизма си постоянно активен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване