Съвети за отслабване без диета

otslabvane-jeni

Усещате, че килограмите ви са в повече, но идеята да се подложите на диета ви ужасява. Когато ядете по- малко, постоянно сте в лошо настроение, чувствате се изморени и, в крайна сметка, се предавате.

Може да ви изглежда като фантастика, но наистина е възможно да се отслабне, без да се подлагаме на строги диети. Планът, който ви предлагаме, няма да намали храненията, а ще ги превърне в най- верният ви съюзник. Ще се научите как да избягвате калорийните бомби.

Сбогом на строгите диети!

За да отслабнете, не е наложително да следвате конкретна диета за отслабване. Наблегнете на плодовете, зеленчуците, рибата, по- леките меса. Важни са и количествата- намалете порцията си от тази, която консумирате обикновено.

Заместете калорийните бомби със здравословни алтернативи

Знаете ли, че капучиното съдържа 190 калории и 10 грама мазнини? Може да го заместите с обикновено кафе с мляко или чисто кафе. Не добавяйте захар. Много често подценяваме напитките, а те могат да бъдат същински калорийни бомби. Същото важи и за сосовете. Забравете за кетчупа, майонезата и пр. Овкусявайте салатата си само с малко зехтин, оцет или лимонов сок, може и малко сол.

obqd

Излъжете глада

Тялото ни е програмирано да приема храна по- често, за да избягва падането на захарта. Когато искате да отслабнете, слушайте тялото си. Хранете се по 5 пъти на ден. Но внимавайте с порциите. Забравете за захарните изделия, а също и за тези, които съдържат сол. Няма да ви заситят, но пък ще ви претрупат с много калории, които няма да можете да изразходите.

Хапвайте хляб

Разбира се, говорим за умерено количество. Можете да си правите малък сандвич за следобедна закуска от две филии хляб и парче шунка или сирене. На сутрешна закуска, обяд и вечеря можете да изяждате по една филия. Но забравяте за всякакви други видове тестени изделия – пица, банички, дюнери, хамбургери и пр, особено купешки.

Изберете подходяща тренировка за топене на мазнините

Освен храненето, движението също е много важно за отслабването. Трябва тренировката ви да е поне 30 минути, тъй като тогава започват да се топят излишните мазнини.

Коригирайте навиците си

Започвайте деня с хубава закуска. Свикнете да се храните винаги по едно и също време на деня. Ограничете до минимум алкохола. Освен че е калоричен, от него много се огладнява.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване