Полезни ли са отслабването протеиновите шейкове?

proteinov-sheik-1

Протеиновите шейкове се използват често в много диети. Някои ги използват, за да трупат мускули, но обикновено се използват и за отслабване. Наистина ли обаче помагат за тази цел?

Какво съдържат шейковете и за какво помагат?

Заместват хранения. Обикновено се използват, за да заместват едно хранене. Трудното става, когато отново трябва да се върнем към твърдата храна. А няма как да не го направим. Не може да се храним по този начин цял живот.

Различни съставки. Приготвят се от соев прах и суроватка, основно. Но може да съдържа ориз и други съставки. Някои дори са чисти въглехидрати с малко протеини и мазнини. Четете винаги етикета.

proteinov-sheik

Те са рафиниран продукт. Това не е натурален протеин, директно от извора, а индустриален продукт, който има добавки и не е напълно чист.

Ако смятате да ги използвате, бъдете внимателни. Трябва да съдържа поне 50% протеин. В противен случай, напитката няма да ви свърши работа.

Възрастният индивид се нуждае от 45- 60 грама протеини на ден. Ако прекаляваме с протеините, можем да увредим бъбреците си в дългосрочен план. Използвайте ги само, ако трябва да трупате мускули. Помислете дали наистина ви трябва. Най- добре използвайте оригиналните източници: бяло и червено месо, млечни продукти, яйца, бобови култури и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване