Отслабване с леща

leshta-otslabvane

Лещата е сред храните, които са особено препоръчителни, за да се храните здравословно и балансирано. Тази бобова култура ни помага да се грижим за теглото си и да не напълняваме.

Също като други от семейството й, като фасул и грах, лещата съдържа малко мазнини и е нискокалорична. Богата е на протеини, фибри и бавно усвояеми въглехидрати. Можете да си приготвяте вкусни рецепти с леща през всеки сезон на годината.

Отслабването с леща е подходящ начин да балансираме нивата на протеини в диетата. Съдържанието на протеини (повече от 20% от лещата са протеини) е още една екстра към свойствата на бобовата култура: право, засища за повече време, и второ, осигуряват енергия за трупане на мускулна маса.

leshta

Лещата е също с нисък гликемичен индекс, поради което помага за балансиране на нивата на кръвната захар. Ако прекаляваме с храни с висок гликемичен индекс, повишаваме риска от диабет.

Като се има предвид значимостта на фибрите за здравето и фигурата, лещата е особено препоръчителна.

Лещата ни кара да се чувстваме сити повече време, зарежда ни с енергия и помага на вътрешностите ни да функционират по- добре. Особено богата е на фибри. Дневният препоръчителен прием на фибри е 25 грама, а 200 грама леща ви осигурява 15 грама.

Заради всичките си свойства, тази бобова култура е особено препоръчителна за отслабване. Лещата позволява приготвянето на много разнообразни рецепти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване