Отслабва се с две яйца за закуска

yaitse

Закуската с яйца ни засища за цяла сутрин и помага да ядем по- малко през целия ден. Това може да е добра стратегия за отслабване. Освен това, яйцата си върнаха славата на здравословна храна, която бяха загубили през последните две десетилетия.

Екип учени от Луизияна, САЩ, достигнаха до важни заключения за закуската с две яйца. Изводите им показват, че са полезни за отслабването.

В изследването са участвали повече от 100 души с наднормено тегло, които били разделени на групи и били подложени на различни диети за отслабване. Два месеца по- късно учените установили коя група била с най- добри резултати: тези, които закусвали всеки ден с две яйца.

Според учените, причината за тези резултати, са степента на засищане. Така, от една страна, не ядем между закуската и обяда, и от друга, не прекаляваме с храната на обяд.

yaitsa-otslabvane

Приема на протеини рано сутрин може да причини някои нежелани странични реакции, като виене на свят, главоболие или чувство на празнина в стомаха.

Това изследване доказва и идеята, която споделят доста експерти по хранене, че на закуска трябва да ядем повече, за да отслабнем.

Проблемът е, че през последните години яйцата бяха сочени като едни от най- нездравословните храни, заради съдържанието на холестерол. В последствие обаче нови изследвания показаха, че това не е така.

Яйцето съдържа веществото холин в големи количества, което е много полезно за клетките. Препоръчва се за бременни, кърмачки, деца и стари хора.

Доказано е, че при здрави хора, яйцата не повишават триглицеридите, нито лошия холестерол, нито увеличават риска от сърдечно заболяване. Протеините в яйцата са с най- добро качество.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване