От газираните напитки се напълнява повече, отколкото си мислите

gazirano-napalnyavane

Едно кенче кока- кола съдържа 139 калории. Ако пиете обаче по 3 кенчета на ден, както се случва при много хора, вече имаме 417 калории в повече. Но не това е най- лошото. Експертите подозират, а и вече има много доказателства, че напълняването заради газираните напитки  се дължи най- вече на факта, че засилват гените, които ни предразполагат към него, а не толкова на калориите.

Резултатите се базират на три изследвания, направени върху 6934 болни, а общо 33 000 души, мъже и жени.

Събраните са техните данни, свързани с индекса на телесната маса, консумацията на храни и напитки, и по- конкретно газираните напитки. Изчислена е тенденцията към напълняване при всеки от тях. Участниците били разпределени в четири групи: по- малко от една напитка на месец, между 1 и 4 на месец, между 2 и 6 на седмица, 1 или повече на ден.

gazirano-zahar

Появява се ясна връзка между консумацията на газирани напитки, генетично предразположение към напълняване и риск от напълняване. Експертите интерпретират тази връзка, като казват, че консумацията на такива напитки разширява генетичната предразположеност на човек към напълняване. Броят на калориите в напитките не е от значение.

Като имаме предвид, че такива напитки се пият като социален акт, особено сред тийнейджърите, обикновено се съчетава с много солена и калорична храна. Прекаляването с такива напитки може да причини редица здравословни проблеми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване