Наистина ли пиенето на вода помага за отслабването?

Един от най- разпространените митове е, че водата ни помага да отслабнем. Дали обаче наистина е така? Според доста изследвания наистина действа, но трябва да е в съчетание с диета.

voda

Със сигурност сте чели, че водата е сред основните неща, които са ни необходими, за да започнем да отслабваме. Това отчасти е вярно, защото ако заместите някои видове напитки с вода, определено ще има ефект.

Но според някои експерти, това не е нещо ново, а е очевидно: ако заместим калоричните напитки с вода, няма как да не отслабнем. Това важи за всеки вид хранене.

Пиенето на вода е полезно, но винаги спрямо консумацията на газирани и пр. напитки, богати на захар. Но не е доказано, че ако се подуете от пиене на вода, ще отслабнете.

voda-kosa

Водата наистина има свойството да ни засища и е важно да се пие преди хранене. Това, без съмнение, е един от ключовите фактори. Така ще сте сити и няма да приемате излишни калории.

Стигаме до извода, че водата е чудесна добавка към диетата за отслабване. От една страна, ни предпазва от консумацията на висококалорични напитки, от друга, ни засища. Когато пием преди хранене, ще се чувстваме сити и няма да налитаме толкова много на храна.

Но трябва да запомните, че ако не е в контекста на диета за отслабване, няма да получите желаните резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване