Наистина ли гладуването помага да отслабнем? Виж Тук:

otslabvane-glad

Много хора си мислят, че гладът е най- сигурното средство за отслабване. Науката обаче оправдава това твърдение, като посочва как това състояние се отразява на тялото ни и защо дори може да попречи да свалим излишните килограми.

Ето как гладът влияе върху организма:

1. Мозъкът гладува. Въпреки че тялото ни има достатъчно запаси, за да преживее известно време глад, мозъкът ни е доста незащитен. Когато спрем да ядем, се прекъсват доставките на глюкоза, която зарежда с енергия цялото тяло. При това положение, невроните започват да работят неефективно. Продължителният глад нанася трайни увреждания на нервната система на човека.
2. Дефицит на калций. Продължителното гладуване предизвиква дефицит на калций в костите. Дори да отслабнем, цената ще е много висока. Намаляването на калция в тялото засяга процеса на минерализация, а това отваря вратата към остеопорозата. Това е особено опасно за хората в третата възраст.
3. Групи в риск. Има определени групи от хора, които в никакъв случай не трябва да се подлагат на лечебен глад. Сред тях са: хората със затлъстяване, с високо кръвно, с ниска кръвна захар, болни от диабет. Гладуването не се препоръчва също за бременни жени, хора над 65 години, младежи с процес на растеж. Всички тези групи могат да претърпят сериозни хормонални разстройства, ако се лишават от храна.

otslabvane-21
4. Гладуването не е толкова полезно, колкото казват. Когато тялото престане на получава калории, то в крайна сметка губи тегло. Но стратегията с гладуването не е толкова ефективна, както изглежда. Хората, които се подлагат на нея, прогресивно намаляват способността си да топят мазнините. Хората с наднормено тегло или жените в посменопауза, които гладуват, стигат в даден момент до задънена улица – теглото им спира да намалява. Тялото свиква да извършва задачите си с по- малко енергия. Стига се до момент, в който губим мускулна маса, но не и килограми.
5. Планиране на храненията. Вместо да гладуваме, трябва да подобрим хранителните си навици. Ако пропускаме закуската, лишаваме тялото си от енергия. Първото хранене за деня води до най- малко натрупвания на мазнини по корема. Вечерята обаче трябва да се ограничава. След 16 часа метаболизмът започва да се забавя и трупането на мазнини става по- лесно.
6. Ускоряване на метаболизма. Тайната на стройната фигура е в способността ни да изгаряме нежеланите мазнини. За да го постигнем, сред приоритетите ни трябва да са правилната хидратация, засилването на мускулната маса, редовният спорт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване