Можем ли да отслабнем с 1000 калории на ден?

navitsi-napalnyavane

Вероятно знаете, че за да отслабнете трябва да ограничите приема на висококалорични храни и да приемате здравословна храна като зеленчуци, плодове и цели зърна.

Но спирането на нездравословната храна е само част от цялостния подход за отслабване. Контролът върху порциите и редовните тренировки трябва да създадат калориен дефицит, който да се отрази в сваляне на килограми. Например, консумирането само на 1000 калории дневно не е особено препоръчително.

Калориен прием срещу калориен разход

Основните правила за отслабване са винаги същите, без значение колко калории приемаме: ако харчим повече калории, отколкото приемаме, ще успеем да отслабнем. Според диетолозите е възможно да свалим близо 1 кг за седмица, ако ограничим броя на приеманите калории за деня до 1000.

dieta-zastoi

Най- нисък препоръчителен прием

Не е задължително обаче да постигнете отслабването, като приемате по 1000 калории дневно. Препоръчителният калориен прием за деня за жените е 1200 калории. За мъжете – 1500. Ако минете под тези нива, няма да доставяте в организма си достатъчно хранителни вещества, както и калории за извършване на ежедневната си дейност.

Когато не осигуряваме на тялото минимума калории, от които се нуждае за деня в продължителен срок, може да влезе в състояние на изтощение от глад. Според повечето диетолози, диетите с малко калории причиняват повече вреда, отколкото положителни резултати. Обикновено загубата на теглото е за сметка на намаляване на мускулатурата, а не на мазнината. Тялото забавя метаболизма и започва да се запасява с мазнини. Освен това, тези диети трудно се спазват.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване