Кората на ябълките помага за отслабването

yabalki

Кората на ябълките значително ускорява изгарянето на калории и намалява риска от диабет, затлъстяване и др. заболявания, сочи изследване на учени от САЩ.

Кората на ябълката съдържа вещество, известно като урсолова киселина, която увеличава мускулната маса и кафявата мазнина, тъкани, които помагат за изгарянето на повече калории.

За да докажат теорията си, учените анализирали въздействието на урсоловата киселина върху мишки, като им дават храна, богата на мазнини. При приема на киселината, бялата мазнина започнала да се превръща в кафява, което намалило риска от затлъстяване, диабет и пр.

В научната публикация се уточнява, че кората на ябълката увеличава силата и издръжливостта при животните, с което се стимулира изгарянето на повече калории.

yabalka

Така че, не се колебайте да включвате ежедневно в менюто си ябълки. Предлагаме ви и една рецепта, която да разнообрази консумацията на плода:

Ябълки на фурна

Съставки за 4 порции:

– 4 средни ябълки
– 6 лъжички начукани орехи
– 4 пакетчета заместител на захарта
– Канела
– Алуминиево фолио

Начин на приготвяне:

Измийте ябълките, премахнете сърцевината им. Запълнете ги внимателно със сместа от заместител на захарта, канела и половин лъжица счукани орехи. Завийте ги в алуминиевото фолио и ги сложете във фурната, загрята предварително до 125 градуса. Печете 25 минути. Оставете да изстинат и е готово.

Може да декорирате отгоре с пръчица канела или за поръсите с канела.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване