Как кафето влияе на апетита ни?

kafe-efekti

Пиенето на кафе не е синоним на това да сме по- малко гладни. Всички сме чували легендата за кофеина: невероятната му сила за потискане на апетита. Но скорошно изследване, публикувано в списание показва: няма как кафето да намалява глада.

Австралийски учени изследват 9 жени, на средна възраст от 26 години. По време на три сесии им предложили 3 неща: стандартна закуска, плацебо и хапче кофеин. Можели да избират за пиене или вода, или безкофеиново кафе.

kafe-vreda

Участничките избрали четири различни комбинации: вода с хапче плацебо, вода с кофеиново хапче, безкофеиново кафе с плацебо, безкофеиново кафе с кофеионово хапче. Два часа по- късно им предложили закуска на шведска маса и им дали свободата да ядат, колкото искат. Контролирало се дишането им, кръвното налягане и усещането за апетит между храненията.

Резултатът: не се открила никаква разлика!

Независимо от напитката, която приели, всички яли едно и също и имали близки нива на апетит. Но изследването има някои ограничения. Изследваният брой лица е много малък, жените били на диета и вероятно яли по- малко, защото на искали да напълнеят. Но все пак, кафето не е достатъчно, за да залъже стомаха ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване