Как да спрем да се тъпчем

yadene-prez-noshta

Само защото някоя ястие ви ухае много приятно, не е причина да го изядете. Има лесни стъпки, които можете да предприемете, за да престанете да преяждате. Когато свикнете да контролирате апетита си, ще успеете да започнете да отслабвате.

1. Пийте много вода. Водата ни поддържа сити. Когато коремът е пълен с вода, намаляват импулсите за хранене.
2. Оценете глада си. Преди да започнете да ядете, помислете до каква степен сте гладни. Често не се замисляме за това, докато не престанем да ядем.
3. Променете заниманията си. Ако ядете само защото ви е скучно, станете и направете нещо.
4. Изчакайте няколко минути. След като усетите първите признаци на глад, изчакайте десет минути. Ако пак сте гладни след този период, вероятно трябва да ядете. Но присвиването на корема може да не е признак за глад, а да е от нерви.
5. Яжте бавно. Мозъкът се нуждае от 20 минути, докато почувства, че стомахът е сит. Затова, трябва да се храните бавно.

zabraneni-hrani
6. Не правете нищо, докато се храните. Не яжте, докато правите нещо друго – гледате телевизия, работите, четете и пр. Така няма да пропуснете моментът, в който сте се заситили.
7. Помиришете първите залъци. По този начин напълно ще утолите глада си.
8. Използвайте по- малка чиния. Мозъкът ни реагира на видимото. Ако порциите ни са по- малки, изглеждат малки в голямата чиния. Мозъкът може да реши, че храната не е достатъчно. Ако сложите същото количество храна в малка чиния, ще изглежда огромна.
9. Избирайте храни, които засищат. Храните с много калории, но в малки порции, няма да ви заситят. Изберете храни с много протеини и фибра.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване