Как да се справяме с преяждането

otslabvane-polezno

Не винаги лесно можем да се справим с апетита си. Ако обаче редовно дебалансираме диетата си, това ще доведе до напълняване. Затова, умереността е най- важна. Не трябва да избягваме дадена храна или да я елиминираме от менюто си. Трябва само да усвоим здравословни навици като превантивна мярка срещу напълняването.

Да се храним добре и здравословно е в нашите ръце. За целта можем да приложим някои ежедневни трикове, които да ни помогнат да се грижим за храненето си и да избегнем напълняването.

Грижата за храненето започва още от сутрешната закуска. Това е най- важното хранене за деня, от което черпим голяма част от енергията си, необходима на организма ни. Ако вечерята предната вечер е била по- обилна, най- добрият начин да я неутрализираме е като закусим добре. Например, чаша чай или кафе, чаша сол или вода, печена филийка.

hrani-kosopad

Планиране на менютата. Добре е да дадем приоритет на зеленчуците и да увеличим приема на плодове. Рибата на пара или месото на скара са нискокалорични и съдържат полезни вещества. Начинът на приготвяне на храната също е много важен. Избягвайте методи на готвене като пържене, паниране и пр.

Когато се храним, не трябва да забравяме, че порциите трябва да са умерени.

Не пропускайте да броите и алкохола към източниците на калории.

Изкушението може да е много сладко. Затова, най- добре не дръжте сладко наблизо. Една порция няма да е проблем, стига да не стане постоянно изкушение. Хапвайте по малко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване