Как да отслабнем здравословно

otslabvane-bez-glad

Може би се изкушавате да свалите всички излишни килограми бързо. Това обаче не е препоръчително, тъй като води до нежелания йо- йо ефект. Прекалено бързото отслабване ще е за сметка на здравето и енергията ви. Балансирана и здравословна диета в съчетание с тренировка, е най- сигурният начин за отслабване. Най- сигурният ритъм на отслабване е с 1 кг на седмица. За да го постигнете, трябва да направите калориен дефицит от 500 калории дневно, като се храните по- малко и се движите повече.

1. Включете малко протеин при всяко дневно хранене. Така ще отслабнете, без да губите мускулна маса. Протеините ни поддържат сити. Някои източници на протеини са: яйца, тофу, пилешко и др.

2. Заместете зеленчуците, които съдържат нишесте, с други. Това не означава изобщо да не ги ядете. В малки количества дори е препоръчително да се ядат картофи и пълнозърнест ориз.

dieti-kalorii

3. Не пропускайте хранене. Може би се изкушавате да не ядете, когато не чувствате глад, но това би била сериозна грешка. За да отслабнете по сигурен начин, хранете се три пъти балансирано, с една или две малки закуски между тях. Пропускането на хранене забавя метаболизма.

4. Тренирайте по един час на ден. Може да почивате един- два дни седмично. Правете разходка или йога. Обърнете внимание на аеробните тренировки, като плуване и тичане. Два пъти седмично тренирайте с тежест.

5. Бройте калориите. Записвайте в тетрадка какво сте изяли през деня, за да имате приблизителна представа колко калории сте приели.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване