Индийски жиловляк – топи бързо мазнините

indiiski-jilovliak-1

Чували ли сте за индийски жиловляк – psyllium. Представлява разтворима фибра, която се използва като разхлабително, но е и много полезно за свалянето на излишните килограми.

Индийският жиловляк, както показва името, е често срещано растение в Индия. Всъщност, представлява храст. Всеки храст може да произвежда до 15 000 семена, от които се произвежда гел. Тази храна е известна и като хиндуитското жито на пустинята.

Тази разтворима фибра се съдържа в люспата на индийския жиловляк. Помага по няколко начина за отслабването:

Намалява холестерола.

Облекчава и предпазва от запек.

Регулира нивата на кръвната захар.

indiiski-jilovliak

Когато люспата на индийският жиловляк влезе в контакт с водата, се издува и образува желатинова маса, която транспортира шлаките през чревния тракт, провокира усещане за ситост.

Медицински е доказано, че индийският жиловляк ни кара да се чувстваме по- сити и намалява апетита. Люспата на растението бързо увеличава обема си. Трябва да се яде 30 минути преди хранене, за да има време да се раздуе в корема и да се почувстваме сити.

Как се приема?

Най- добрият начин да се консумира е като цяло семе. Семената можете да консумирате сурови или печени, цели или на прах. Добавете 1- 2 лъжички към чаша с вода. Разбъркайте добре и пийте бавно.

Ако никога не сте го консумирали, започнете с по- малка доза – ½ лъжичка.

Пийте много вода, след това, за да премине по- бързо и да не се блокира.

Не се препоръчва консумацията при бъбречни заболявания, по време на бременност и кърмене. Консултирайте се с лекаря си преди да го приемете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване