Яжте бактерии, за да отслабнете

kiselo-mlyako-dieti

Има много начини за третиране на затлъстяването, сред които диети, упражнения, лекарства и хирургия. Но не винаги водят до желания резултат. Затова, учените продължават да търсят иновативни формули за справяне с наднорменото тегло.

Според група американки учени, ако се промени структурата на флората в червата, може да се постигне нова формула за борба с наднорменото тегло.

Врагове на телесните мазнини

Някои от тези бактерии, наречени още бифидобактерии, са пробиотици, които обитават червата ни. Принадлежат към групата на млечните киселини.

Доказана е ефективността им за намаляване на съдържанието на телесната мазнина в сравнение с други бактерии.

kefir

Може би идеята за използването на бактерии в битката с наднорменото тегло ви се струва странна, но те изпълняват изключително важна роля за храносмилането. Много бифидобактерии произвеждат ензими, които помагат да обработката на въглехидратите, които по- трудно се храносмилат от тялото.

Ето причините, поради които бактериите помагат за отслабването:

1 Стимулират функцията на линоловата киселина. Това вещество намалява резервите на мазнини в тялото, основно в зоната на корема. Помага и за увеличаване на калорийния разход.

2 Въздействат върху лептина, като създават усещане за ситост и контрол върху апетита. Помагат за ускоряването на метаболизма.

3 Увеличава се термогенезата в организма, като кара тялото да произвежда повече топлина. Така се изразходват повече калории.

Млечните бактерии се съдържат основно във ферментиралите храни като кисело мляко, кефир и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване