Горчицата ускорява метаболизма

Знаете ли, че зърната горчица, освен вкусна подправка, помагат за ускоряването на метаболизма?

podpravki-dieta

Горчицата е много повече от подправката, която се продава под формата на сос в магазините. Зърната на растението имат наистина лечебни свойства. Често се употребяват в източната кухня и сред основните растения в аюрведа медицината.

Освен тези свойства, горчицата се оказва много подходящ съюзник за отслабването: помага за активирането на метаболизма, нещо много важно за обработването на мазнините в тялото.

podpravki

КАК ГОРЧИЦАТА УСКОРЯВА МЕТАБОЛИЗМА?

– Пикантна подправка. Това означава само по себе си, че активира метаболизма. Изследвания са доказали, че пикантните храни обикновено са подходящи за изгарянето на мазнините и помагат на тялото да го направят по възможно най- добрия начин. Затова горчицата е много добър начин да предизвикаме термогенеза. Това е механизъм, чрез който се увеличава метаболизма, така че да се стигне до топене на мазнини. 1 лъжица горчица дневно увеличава метаболизма с 20% – 25%.

Горчицата съдържа и омега- 3 мастни киселини, различни минерали и неповторим аромат.

КАК ДА КОНСУМИРАМЕ ГОРЧИЦАТА, ЗА ДА УСКОРИМ МЕТАБОЛИЗМА?

Взимайте по една лъжица семена на ден, за да постигнете най- добър резултат. Но не всяка горчица ще ви свърши работа: трябва да е по- пикантна, не жълтата и меката.

Може да вземете лъжица зърна, да ги смелите и да овкусявате храната си с тях. Или ги добавете към чаша растително мляко или вода. Може да добавите и лъжичка куркума. Така получавате антиоксидантна напитка, с много допълнителни качества.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване