Глад от нерви: какво да ядем и природни средства, за да го преодолеем

glad-pri-dieta

Прибягването до храна, когато сме под стрес, изнервени или под нервно напрежение е много често срещано явление. Всички в определен момент сме се изкушавали, но проблемът се появява, когато ни стане ежедневие. Може да се превърне в хранително разстройство, което трябва да се контролира. Храненето от нерви дебалансира ежедневия ни прием на храна и се превръща в сигурно средство за напълняване.

Какво да ядем?

Важно е какво включваме в храненето си. Например, можем да избираме плодове, като ананас, киви, портокал и грейпфрут. Също зеленчуци като моркови, маруля, спанак и тиква. По отношение на месото, пилешко или пуешко, също и риба, като сьомга, риба тон и скумрия.

nervi-dieta

Всички тези храни могат да са основата на храненето ни.

Трябва да избягваме всевъзможни сладки изделия, тестени изделия, газирано, колбаси и пр. Когато трябва да подправяме храната, можем да използваме ароматни подправки и билки. Важно е да се храним винаги по едно и също време, без да пропускаме хранения, особено основните три: закуска, обяд и вечеря. Можем да включим и две междинни закуски: преди обяд и следобедна.

Спортът е чудесно средство за контролиране на глада от нерви. Да се поддържаме активни и във форма е здравословно не само за тялото, но и за настроението ни. За да се насладим на храната и да се научим да контролираме поведението си по време на хранене, е важно да се научим да се храним бавно.

Можем да използваме и различни билки, които успокояват нервите, като лайка, мента, мащерка, пасифлора, валериан и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване