Ето чрез кои зеленчуци можем да ограничим калориите:

otslabvane-zelenchutsi

Ако винаги сте се питали кои храни можете да ядете, без да се притеснявате от напълняване или че ще поемете излишни калории, днес ще ви ги представим.

Освен че помагат в процеса на отслабване, те са сред най- полезните за здравето ни, тъй като са богати на витамини, минерали и фибри.

Целина – съдържа 16 калории в 100 грама. Храносмилането на целината изисква от тялото да изразходи повече калории, отколкото ще получи от нея. Има силно диуретично действие и изхвърля задържаните течности.
Чушки – около 30 калории в 100 грама. Можем да ги консумираме по много начини – сурови, готвени, печени. Богати са на витамин С и на фибри, които ни засищат за дълъг период.
Зеле – 33 калории в 100 грама. Съдържа фибри, които утоляват бързо глада и ни поддържат сити. Освен това, пречистват тялото ни от натрупаните шлаки и подобряват работата на перисталтиката. Можем да го ядем по различни начини – на салата, готвено.

otslabvane-14
Броколи – 31 калории в 100 грама. Богато е също на ценни фибри, на много витамини и минерали. Доказано има антикарцерогенно действие. Можем също да го приготвяме по най- различни начини.
Червено зеле – 22 калории в 100 грама. Моравият цвят на плодовете и зеленчуците означава, че са богати на антиоксиданти, по- специално на флавоноиди. Те забавят процеса на стареене, ускоряват метаболизма.
Карфиол – 27 калории в 100 грама. Можем да го ядем суров, варен или печен. Винаги е вкусен, засища ни бързо и за дълго и колкото и да го ядем, няма опасност, че ще напълнеем.
Домати – 18 калории в 100 грама. Богати са на витамини, минерали и фибри. Можем да ги ядем на салата или на манджа, а също и под формата на студена супа. Засищат ни много добре заради съдържанието на фибри.
Спанак – 22 калории в 100 грама. Освен че е много полезен за здравето, зеленчукът е отличен избор за диетата за отслабване. Можем да го ядем суров, като салата, или готвен. Утолява бързо апетита заради съдържанието на фибри.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване