Един лесен съвет помага да топим мазнините без никакви диети!

Повечето диетолози съветват да не пропускаме нито едно хранене, тъй като по този начин проваляме диетата си. Причината е, че когато е минал по- голям интервал от време, сме изгладнели и на следващото хранене си наваксваме като преяждане.

Ново изследване, наскоро публикувано в научно издание за наднорменото тегло, обаче опровергава до известна степен традиционното твърдение, изложено по- горе. Според него, когато се пропуска вечерята, се изгарят повече калории през нощта.

Това означава, че трябва осигурим интервал от 10- 12 часа през нощта, през който да не приема храна. Това означава, че последното хранене трябва да се направи по- рано. Така осигуряване на организма достатъчно време, за да обработи храната, а енергията да се използва за различни процеси.

Също така е важно да се знае, че хормоните, свързани с контрола на захарта и мазнините, са по- слабо активни в часовете за сън.

Според изследването, хората, които не ядат вечер, нямат промяна в апетита (т.е., не ядат повече). Стига приемът на калории да е в рамките на здравословното.

Според учените, провели изследването, може да се пропуска вечерята между един и три пъти седмично. По този начин метаболизмът се поддържа активен и се отслабва по- бързо.
Други диетолози съветват да се прави ранна и лека вечеря, но да не се пропуска храненето. Ако сутрин ставаме в осем, последното хранене за деня трябва да е между 18 и 20 часа. Но по- ранният вариант е по- удачен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване