Домашен сок за отслабване

sok-otslabvane-5

Правилната хидратация от години се счита като един от водещите фактори за отслабване. Тялото се нуждае от определено количество течности, за да извършва оптимално виталните си функции.

Освен това, помага да контролираме глада и ни предпазва от прекомерна консумация на калории.

Затова, недостатъчния прием на течности, особено на вода, влияе върху напълняването и развива различни здравословни проблеми.

Ние ви предлагаме сами да си приготвите напитка у дома, която не само ще ви хидратира, но и ще ви зареди с полезни за отслабването вещества.

ХИДРАТИРАЩ СОК ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Този сок е комбинация от хидратиращи храни, богати на полезни вещества, като краставица, спанак, ябълки.

Високото съдържание на фибри подобрява чревната перисталтика и помага при хранителни проблеми, които влияят на натрупването на мазнини.

Сокът е чудесен източник на антиоксиданти и хлорофил, чиито ефект в организма е изчистване от натрупаните антиоксиданти.

spanak-2

Ползи от спанака. Съдържа веществото тилакоид, което предизвиква 95% от усещането за ситост и отслабване с до 43%. Източник е на витамини А, С и Е, също и на минерали като калий, желязо и магнезий. В 100 грама се съдържат само 26 калории.

Ползи от краставица. Състои се от 96% вода, което обяснява диуретичното и храносмилателно действие. Приемът й регулира течностите в организма и стимулира елиминирането на шлаките. Сред най- използваните храни в диетите за отслабване.

Ползи от зелените ябълки. Съдържат малко калории. Те са естествен източник на пектин, вид фибра, която контролира холестерола и изхвърлянето на шлаките. Съдържа мощни ензими, които подобряват усвояването на хранителните вещества и храносмилането на протеини и мазнини. Приемът им активира метаболитната функция и увеличава ситостта.

Ползи от целината. Богата е на вода и съдържа само 16 калории в 100 грама. Приемът й подобрява хидратацията и допринася за елиминирането на излишните течности. Съдържа вещества като витамини А, С и В- комплекс и др.

КАК СЕ ПРИГОТВЯ СОКА?

За да направим сока по- ефективен, ще му добавим лимонов сок и щипка джинджифил. Напитката се пие сутрин на гладно. Пийте я два- три пъти на ден, защото съдържа малко калории и много полезни вещества.

Съставки:

30 грама спанак
½ краставица
2 стебла целина
2 зелени ябълки
1 лимон
1 щипка джинджифил
2 чаши вода

Сложете съставките в блендера и разбийте.

Начин на консумация:

Изпийте първата чаша сутрин на гладно, а останалото – между основните хранения.

Пийте в продължение на седмица, поне веднъж седмично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване