Бавен метаболизъм – как да се справим с него?

baven-metabilizam-saveti

Една от причините да се провали отслабването често се оказваме самите ние, или по- точно, липсата на познание за собственото ни тяло. Има много диети за отслабване, но не са подходящи за всеки тип организъм.

Обикновено причините да не успеем да отслабнем са 2:

– Имаме някакво заболяване – ендокринно или друго.
– Не комбинираме правилните храни в правилните часове

Хората с бавен метаболизъм, обикновено имат следните характеристики:

– Бързо напълняват, но трудно отслабват
– Движат се нормално, но не свалят и един грам

Метаболизмът е онзи процес в тялото, при който тялото превръща в енергия храната. При бавен метаболизъм, храната не може да се превърне в енергия, а директно се трупа под формата на мазнини.

bavno-tichane

Има 3 причини за бавен метаболизъм:

1. Дехидратация: Хората, които не пият достатъчно вода, няма как да имат бърз метаболизъм

2. Проблеми с щитовидната жлеза: ако ръцете и краката винаги са ви студени, имате косопад, лесно се депресирате, вероятно имате заболяване на щитовидната жлеза.

3. Неправилно хранене

4. Прекомерно производство на гъбата кандида. Живее във всеки жив организъм. При хората със затлъстяване и диабет се размножава в големи размери и отделя токсини. Някои от симптомите са: сърбеж по тялото, синузит, мигрена, парене при секс, запек и др.

Ако искате да отслабнете, трябва да пазите щитовидната жлеза. За целта, избягвайте соята и соевите продукти, защото съдържат гоитрогени. Това не е същата соя, която консумират азиатците. Други храни, които съдържат гоитрогени са фъстъците, яжте ги в ограничени количества.

Зелето също съдържа гоитрогени, които забавят метаболизма. Също, може да се консумира в ограничено количество, ако имате бавен метаболизъм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване