8 важни стъпки за отслабването

otslabvane-22

Отслабването е много трудно за доста хора. В повечето случаи крайната цел е да топим мазнините. А това е най- сложният процес.

Ако обаче използвате прекалено драстични начини на отслабване, жертвате мускулната си маса, постоянно се чувствате гладни и изморени. Затова, трябва да използваме други средства.

Предлагаме ви 8 фантастични съвета, които могат да помогнат за извайването на тялото:

1 Да спазваш диета не означава да гладуваш

Когато искате да отслабнете, трябва да ядете по- малко от обикновено. Трябва да предизвикате калориен дефицит. Използвайте диетата си, за да го постигнете, но без да намалявате до опасни нива калориите.

2 Внимавайте с кардио тренировките

Когато диетата е подходяща, кардиото може да ни помогне да изгаряме повече. Прекаляването с кардио кара мускулите ни да изчезнат заедно с мазнините, като метаболизмът ни става катаболен. Ще се чувствате изтощени, изнемощели и изморени. Добре е да правите кардио три пъти седмично по 30 минути на тренировка. Така бързо ще стопите мазнините.

3 Вдигането на тежести не винаги топи мазнините

Не е съвсем вярно, че вдигането на тежести наистина е от голяма полза за топенето на мазнините. Всъщност, само помага да развием мускулите си. Може да го използвате като допълнително упражнение, за да развием мускулите си.

otslabvane-motivatsiya

4 Контролирайте изкъсо приема на въглехидрати

Намаляването на консумацията на въглехидрати не е универсално средство. Но ако намалите приема им и увеличите протеините и мазнините, що получите желаните резултати.

Но ако се лишите изцяло от въглехидратите за дълго време, ще започнете да губите мускулна маса и ще се чувствате постоянно изморени. Можете да консумирате въглехидрати преди тренировка, за да имате енергия, а също и след нея.

5 Бъдете реалисти по отношение на времето за трансформация

Не си поставяйте нереалистични цели. В противен случай нетърпението ще ви изиграе лоша шега. Отделете поне 3 месеца, за да постигнете целта си. Но зависи колко килограма има да сваляне. Вероятно ще ви се наложи много повече време. Ако се отнасяте сериозно към тренировките си, ще съкратите времето.

6 Гладът е нормално нещо

Ако спазвате стриктно диетата, може би ще огладнявате от време на време. В противен случай, нещо не е както трябва в разпределението на калориите. Ако строго орежете калориите, и изведнъж не чувствате глад, вероятно метаболизмът ви се е забавил. Което означава, че трябва да го ускорите, за да продължите на отслабвате.

Трябва да усещате глад, когато станете сутрин, както и между храненията. Но да не е много силен. Може да ядете по един грейпфрут преди вечеря.

7 Почивайте си достатъчно

Спазването на диета вероятно ще се отрази на съня ви. Може да ви е трудно да заспивате, ако изпитвате глад. Но е много важно да спите по 8 часа качествен сън. Ако ви е много трудно, пийте по една таблетка мелатонин. Внимавайте през деня да не прекалявате с кофеина.

8 Три напитки, полезни за метаболизма

-Вода: важна е за всички физиологични функции, освен това увеличава метаболизма
-Зелен чай: съдържа много антиоксиданти, полезни за отслабването
-Кафе: кофеинът увеличава метаболизма и ни дава енергия

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване