8 супер храни за отслабване на корема

otslabvane-korem

Ако искате да стопите мазнините по корема, използвайте тези 8 супер храни. Ето кои са те:

1 Бадеми

Здравословните мазнините, които съдържат бадемите, както и други видове ядки, намаляват лошия холестерол и апетита. Заради високото съдържание на магнезий, редовната консумация помага за трупане на мускулна маса и подобрява издръжливостта при физическа дейност.

Заради значителното съдържание на фибри, подобрява храносмилането, удължава чувството за ситост.

2 Диня

Съдържа 91% вода и също антиоксиданти, витамини и минерали, които пречистват организма. Поддържа под контрол желанието за ядене и е много нискокалорична. Източник е на витамини В- комплекс, витамин С, също на калий и магнезий.

3 Фасул

Засища, намалява мазнините по корема и е сред най- подходящите храни за развиване на мускулатурата. Високото съдържание на разтворима фибра пречи на трупането на мазнини и намалява липидите, които се трупат в артериите.

Заради съдържанието на протеини, зарежда с енергия и помага за издръжливостта при физически натоварвания.

4 Краставици

Много са подходящи за диетата за отслабване. Богати са на витамини, минерали и фибри, които помагат за изхвърлянето на токсините и течностите в тъканите. Подобрява храносмилането, осигурява витамини В и С.

5 Овесено брашно

Помага за контрола върху апетита, стабилизира нивата на кръвната захар и увеличава енергийния разход през деня. Препоръчва се за закуска и когато усетим силен глад.

6 Ленено семе

Един от най- добрите растителни източници на омега- 3. Съдържа фибри, които контролират приема на калории и високите нива на холестерола. Заради съдържанието на веществата лигнини, намалява телесната маса.

7 Зехтин

Хората, които консумират редовно зехтин, са по- малко склонни към прием на вредните наситени мазнини.

8 Домати

Един домат съдържа приблизително 33 калории, големи количества ликопен и есенциални минерали. Консумацията му регулира мазнините в кръвта и подобрява метаболизма. В дългосрочен план, антиоксидантите и минералите, които съдържа, предпазва от различни заболявания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване