7 топ съвета за безпроблемно отслабване

otslabvane-saveti-2

До скоро амбицията да отслабнем идваше от желанието да имаме по- красиво и стегнато тяло. През последните години обаче наднорменото тегло и затлъстяването се превърнаха в сериозни здравословни проблеми, които причиняват редица заболявания.

За да отслабнете, не е необходимо да подлагате тялото си на опасни диети и методи. За да имаме резултати, трябва да сме сигурни, че правим правилно нещата.

Ето няколко златни съвета за безпроблемно отслабване:

1 Балансирано хранене.

Разнообразното, балансирано и умерено хранене са сред най- важните моменти в отслабването. Не елиминирайте нито протеините, нито въглехидратите, още по- малко мазнините. Избирайте качествена храна, която има хранителна стойност, например: пълнозърнести зърнени храни, плодове и зеленчуци, месо без тлъстини, семена и ядки, зехтин, кисело мляко.

Изгответе си седмичен план за хранене. Разпределете храната на 5-6 приема през деня, така че да хапвате по нещо на 2-3 часа.

2 Пийте вода

Ограничавайте газираното и натуралните сокове. Наблегнете на водата и чая. Водата е необходима, за да работи метаболизма ви правилно, а и така ще пречиствате тялото си. Освен това, доста засища.

3 Включете кръстоцветни в менюто си

Нискокалорични са и съдържат много полезни вещества. Богати са на фибра, антиоксиданти, минерали и витамини. Помагат за регулиране на кръвната захар. Към това семейство растения спадат: зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле.

sredizemnomorska-dieta-meniu

4 Стимуланти за метаболизма

Под този термин разбираме такива храни, които могат да подбутнат метаболизма ни. Такива са например омега- 3 и фибрите. Ето кои храни спадат тук: бирена мая, ядки, овес, ленено семе, чия, лимон, грейпфрут, ябълков оцет и др.

5 Нискокалорични аперитиви

Забравете за колбаси, чипс, снаксове и пр. Заместете ги със зеленчуци, сирена и пр.

6 Правете упражнения

Физическите упражнения са сред най- важните фактори за отслабването. Не само изгаряте калориите, но стягате и оформяте тялото си. Изберете си някоя тренировка, която хем да ви е приятна, хем да ви предизвиква.

7 Не се самозалъгвайте!

Няма съмнение, че генетичните фактори и някои заболявания влияят значително върху теглото ни. Но това не означава, че не можете да го контролирате. Ако си мислите, че никога няма да успеете, това е първата стъпка към провала.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване