7 стъпки за Бързо и Здравословно Отслабване

otslabvane-1

Да отслабнем бързо и здравословно е по- лесно, отколкото си мислим. Не са необходими специални медикаменти, нито интензивни тренировки във фитнеса, нито дори големи ограничения в храненето.
Отслабването се състои преди всичко в промяна на навиците.

Предлагаме ви 7 съвета как да отслабнем бързо и здравословно:

1. Медицински преглед
За да отслабваме здравословно, първо трябва да минем през лекарски преглед. Понякога излишните килограми, които искаме да свалим, всъщност се дължат на заболяване, например, хипотиреоидизъм.
Трябва да знаем какви са нивата на холестерола ни, на кръвната захар, как е кръвното ни и пр.
Бързото отслабваме изисква да спортуваме. За да не поемаме излишни рискове, трябва да отхвърлим сърдечно- съдовите заболявания.
2. Чаша вода с лимонов сок, веднага щом се събудим
Това е чудесен начин да се пречистим от токсините, да се погрижим за черния дроб, да регулираме запека и да подготвим тялото си за здравословно хранене.
3. 10 минути упражнения преди да закусим сутринта за по- бързо отслабване
След като изпием чашата с лимонов сок, можем да преминем към 10- минутната си аеробика. Това е много подходящ момент за топене на мазнините. Нивата на инсулина са малко по- ниски от нормалното, енергията, която ще използваме, ще дойде директно от мастните депа. 10 минути са напълно достатъчни. Важно е също всеки ден да редуваме упражненията: танци, йога, клекове, лицеви упори и пр.

otslabvane-korem
4. Овес на закуска
Една от най- подходящите храни за началото на деня. Важно е никога да не пропускаме закуската, тъй като първото хранене за деня трябва да е балансирано и разнообразно. Ако искаме да отслабнем, е много важно да не пропускаме хранене. Ако го правим, метаболизмът става доста по- бавен, кръвната захар пада значително и на следващото хранене сме толкова гладни, че едва ли бихме могли да се контролираме.
Овесът е много богат на фибри и ценни минерали, така че не пропускайте да го направите част от закуската си.
5. Не яжте полуфабрикати и обработени храни
Яжте винаги пресни плодове и зеленчуци. Избягвайте всякакви видове сладкиши, сол, тестени изделия, мезета и домашни консерви. Яжте пълнозърнест хляб, а също и паста. Ограничавайте максимално майонеза, кетчуп, сирена за мазане. Не пийте газирано и купешки натурално сокове.
6. Упражнения в две сесии от по 30 минути всяка
За да отслабнем бързо, трябва да правим упражнения. За да не се преуморяваме с 1- часова тренировка, можем да разпределим упражненията по следния начин:
-10 минути преди закуска
-По обяд 20 минути
-Следобед, 30 минути ходене или тичане
7. Трябва да спим повече от 6 часа през нощта
Липсата на сън най- често води до трупане на килограми и повишава риска от диабет. Ако страдате от хронично безсъние, посъветвайте се с лекар как да си осигурите дълбок и спокоен сън.
Спането между 7-8 часа осигурява на тялото необходимото време да се възстанови, като това ни помага да отслабваме по- бързо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване