7 начина за заместване на храни с нискокалорични варианти

Искате да намалите калориите, които приемате през деня, но не искате да припадате от глад? Ето как можете да замествате определени храни с други, с по- малко калории, така че да не се налага да ходите с празен стомах цял ден:

1. Сладолед
Обичате сладолед и не искате да се лишавате от него? Тогава заместете шоколадовия с плодов. Само с тази стъпка ще намалите калориите от 227 на 132. Разбира се, ограничавайте се и в количеството.
2. Мъфини
Ако обичате мъфини, но обикновено ядете с шоколад, опитайте се да ги заместите с такива, които съдържат джинджифил, например. Шоколадовите съдържат 535 калории в порция, а тези с джинджифил само 230. Също така, отново трябва да внимавате и с количеството, което приемате.
3. Риба тон
Когато избирате консерва с риба тон, трябва да избягвате тези с олио и да избирате натурална. Освен това, така няма да се лишите от никое от полезните свойства на рибата – витамини (А, В12, Д, Е), аминокиселини, минерали (йод, калий, желязо, фосфор)
4. Снакс
Ако обичате да си хапвате такива междинни закуски, по- добре изберете пуканки вместо ядки. 100 грама микс от ядки съдържа около 600 калории, а в същото количество пуканки – около 370.


5. Плодове вместо бисквити
Повечето от нас обичат да си хапват бисквити между храненията, докато стане време за следващото. Бисквитите обаче са доста калорични и е добре да им потърсите заместител. Идеалният вариант е плод, който съдържа в пъти по- малко калории, освен това засища доста по- добре, заради фибрите.
6. Овесени ядки вместо пълнозърнеста закуска
Овесените ядки могат да са смесени с плодове, но пак са доста по- нискокалорични от пълнозърнестите закуски, които обикновено съдържат голямо количество добавени вкусове и аромати.
7. Чипс
Ако обичате да си хапвате чипс, по- добре го заместете с някакъв плод или зеленчук. Това е много по- нискокалоричен вариант. Пакетче чипс може да съдържа повече от 500 калории. Но най- важното е да се помни, че неустоимия му вкус идва от различни изкуствени овкусители, а не от самия начин на приготвяне. Така че, просто трябва да отвикнете от него.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване