7 истини за здравословното хранене, които ще ни помогнат да отслабнем

dieta-minerali

Балансираното и здравословно хранене е много важно за отслабването. Ето 7 важни принципа, които да спазвате, за да сте във форма:

1. Позволено е да ядете от всичко. Опасното е да ядете много от една определена храна. Ключът е в контролът на порциите. Не е необходимо да си забранявате любимите ястия. Просто внимавайте с количеството, което поемате от тях.

2. Бдете за качеството на храната. Трябва да правите качествен избор на храната, за да сте здрави. Ако тялото ви поема необходимите хранителни вещества, ще изпълнява по- добре функциите си.

3. Яжте по няколко пъти на ден, за да не огладнявате. Често през деня ви се случва да огладнеете? Най- добрият начин да контролирате глада е като хапвате по малко, но на често. Яжте на всеки 3- 4 часа.

dieta-izkushenie

4. Приема на хранителни добавки не гарантира доброто хранене. Най- добре е да приемате необходимите ви хранителни вещества чрез храната, а не под формата на добавка.

5. Бройте и напитките. Течностите също са важни за контрола на килограмите. Те също са важна част от храненето ни. Анализирайте и напитките така, както анализирате храната.

6. Водете си бележки за това, което ядете. Трябва да помните какво сте яли предния ден, за да знаете какво да ядете в настоящия. Записвайте си всичко, което ядете.

7. По- важни са веществата, отколкото калориите. За да работи тялото ни оптимално, трябва да приемаме храна и от 4 основни групи: въглехидрати, протеини, мазнини и витамини. Само така тялото ви може да работи на 100%. На всяко хранене трябва да приемате тези групи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване