6 топ съвета как да стопим мазнините по корема

korem-otslabvane

Топенето на мазнините по корема е сред най- големите трудности, свързани с отслабването. Въпреки че мазнините се натрупват навсякъде по тялото ни, по корема се образуват т.нар. мастни депа, които трудно се топят.

Ако сте решени да се преборите с тлъстините по корема си, предлагаме ви 6 съвета, които ще ви помогнат да го постигнете:

1 Избягвайте консумацията на рафинирана захар. Прекомерната консумация на рафинирана захар, включително и газираните напитки, има негативен ефект върху метаболизма. Тя съдържа глюкоза и фруктоза, които претоварват черния дроб и го принуждават да складира повече мазнина. Като добавим и високото съдържание на калории, този тип храни никак не са за препоръчване, особено ако искате да отслабнете.

2 Увеличете консумацията на протеини. Това е една от добрите дългосрочни стратегии за отслабване. Доказано е, че тези вещества имат свойството да намаляват апетита с до 60%, като подобряват метаболитната функция. Когато искаме да стопим мазнините по корема, особено важно е да включим протеини в сутрешната си закуска.

Освен че помагат срещу мазнините, протеините помагат за образуването на мускулна маса. Дневната доза протеини е 25% от общия брой калории за деня.

fibri-otslabvane

3 Увеличете консумацията на фибри. Освен че фибрите са полезни за храносмилането, участват в елиминирането на мастните клетки и контрола на апетита. Особено препоръчителна е вискозната фибра. Във водата тя образува гел, който увеличава усвояването на веществата и намалява апетита.

14% от тази фибра на ден може да намали с 10% консумацията на калории и да помогне за отслабването. Съдържа се в храни като: бобови култури, ленено семе, семе от чия, овес, брюкселско зеле, ябълки.

4 Правете повече аеробни упражнения. Това е един от най- добрите здравословни навици, когато искаме да имаме здравословно тегло. Увеличава ритъма на метаболизма и активира кръвообращението, като улеснява изхвърлянето на токсини. Аеробните упражнения трябва да се съчетаят с упражнения за сила, за да постигнете желания ефект.

5 Пийте повече вода. Дехидратацията, както и усещането за жажда, се свързват с по- завишената консумация на захарни изделия и мазни храни. Водата увеличава метаболизма и подпомага пречистването на тялото. Точното количество, което трябва да приемате на ден, е 35 мл на всеки килограм телесно тегло. Това означава, че ако сте 65 кг, трябва да пиете 2, 275 мл на ден.

6 Наспивайте се достатъчно. Сънят е директно свързан с метаболизма и свойството на тялото да топи или трупа мазнини. Почивката е много важна за здравето и теглото. Експертите съветват да спим по 7-8 часа на денонощие. Това ни гарантира стабилен метаболизъм на следващия ден и апетит под контрол.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване