5 хранителни вещества, задължителни за отслабването

dieta-prechistvane

Започнете да се храните, за да постигнете желаното тегло!

Ако най- накрая сте решили да се погрижите за тялото си, като се храните здравословно и се движите повече, ви предлагаме списък с веществата, които са задължителни за храненето ви, ако искате да отслабнете.

ЖЕЛЯЗО

Този минерал е в много високи количества в червеното месо. Зарежда ни с енергия и така имаме повече сили за спорт. Когато не ни достига желязо в тялото, се чувстваме слаби и объркани. Препоръчителната дневна доза желязо е 18 мг. Ако не обичате месо, може да ядете леща или други бобови.

ВИТАМИН С

Помага на тялото по- лесно да усвоява желязото. Можем да си го набавим от плодовете и зеленчуците. Помага на имунната ни защита да работи правилно. Когато клетките са в добро състояние, мускулите ни работят по- добре. Витамин С се съдържа най- много в цитрусовите плодове, особено в кивито, мандарината и лимона.

citrusi-dieta

ВИТАМИН В6

Ролята му е да превръща храната в енергия и когато тренираме, освен че участва в производството на серотонин, регулира и настроението ни. Когато ни липсва серотонин, ни се яде повече сладко. Дневната доза, от която тялото ни се нуждае, е 1,3 мг. Яжте пилешко и риба, за да си го набавяте.

МАГНЕЗИЙ

Предпазва ни от подуване след хранене. Ускорява храносмилането и позволява на мускулите да се развиват по- добре. Дневната препоръчителна доза е от 320 до 450 мг. Съдържа се в спанака, горчивия шоколад, бананите и пр.

ЦИНК

Съдържа се във всички тъкани на тялото. Помага на метаболизма и на работата на щитовидната жлеза. Дневната препоръчителна доза е 8 мг. Съдържа се в тиквените семки и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване