5 храни за идеалната закуска за отслабване

Правилната закуска за отслабване трябва да съдържа:

1. Между 10- 15 грама мазнина
2. 25 грама фибри
3. Между 13 и 20 грама протеини

Също така, е препоръчително да е богата на витамини и минерали. Също да съдържа някои видове въглехидрати. Като се базираме на този принцип, ето кои са най- подходящите храни за сутрешната ни закуска:

1. Овесени ядки/трици
Консумацията на овес в началото на деня е чудесен начин да поддържаме фигурата си. Не съдържа много калории, а в същото време е богат на витамини В, минерали и ненаситени мазнини, които осигуряват много енергия на тялото. Овесът съдържа фибрата бета- глюкан, която намалява холестерола и засилва усещането за ситост. Помага и за пречистването на организма от натрупаните токсини.

2. Яйце
Съдържа витамини, минерали и протеини, които поддържат енергията в тялото. Регулират апетита през деня и намаляват усещането за глад. Яйцето е важна съставка от балансираното хранене.

3. Кафе
Идеалната напитка за стимулиране на енергията ни още от ранните часове на деня. Подобрява паметта, настроението и вниманието. Кофеинът, който съдържа, е с доказани свойства в отслабването – стимулира нервната система и по този начин топи натрупаните мазнини.

4. Зелен чай
Съдържа важни антиоксиданти, които ускоряват метаболизма и по този начин топят излишните мазнини. Учени са доказали, че хората, които пият по две чаши зелен чай на ден, нямат проблем с килограмите и имат по- малка талия. Не забравяйте, че зеленият чай също съдържа кофеин.

5. Ядки
Ядките са богати на витамини, минерали, протеини, фибри и полезни мазнини. Затова са много ефективни за поддържане на холестерола в тялото. Освен това, действат много засищащо, т.е., утоляват напълно глада. Тъй като обикновено са високо калорични, препоръчителната дневна доза е между 15 и 20 грама на ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване