5 храни, от които напълняваме, защото сме пристрастени към тях

glad-prichini

Има храни, които подбуждат апетита ни. Причината е, че често, без да си даваме сметка, сме пристрастени към тях. А те обикновено съдържат много калории. Ако искате да отслабнете, трябва задължително да ги елиминирате от менюто си.

Не че не можем да си хапваме от тях от време на време, но трябва да сме доста внимателни. Ето кои са 5 храни, към които най- често сме пристрастени:

Пица. Преди да се усетим, вече сме погълнали 2-3 парчета пица. А някои може би и повече. Ако държите на това да ядете пица, научете се сами да си я приготвяте у дома. Избирайте съставки, така че да приготвите по- диетичен вариант.

Пържени картофи. Шепа чипс никога не е достатъчен. Преди да се усетите, вече сте почнали целия пакет. Може да ви изглеждат невинни, но всъщност съдържат много сол и мазнини, което означава много калории. Редовната консумация на пържени картофи бързо ще повиши теглото ви.

parjeni-kartofki

Енергийни блокчета. Всъщност са доста калорични. В 100 грама калориите могат да стигнат до 300. Ако след консумацията им няма да тренирате, по- добре изобщо не ги яжте, защото няма да ги изразходите.

Газирани напитки. От напитки също се напълнява. И то много, ако не внимавате. Газираните са сред най- опасните. Също и купешките натурални сокове. Ако сте жадни, дори няма да утолят нуждата ви. Пийте много вода и чай или домашно приготвени сокове.

Шоколад. Внимавайте с шоколада. Масовите шоколади не са подходящи, ако искате да отслабвате. Най- важното при тях е контролът, а това ще ви е доста трудно, особено ако обичате да ядете сладкото. Ако не можете без сладки храни, включвайте ги сутрин на закуска, за да имате време да ги изразходите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване