3 уж диетични храни, които пречат на отслабването

otslabvane-9

Когато искаме да отслабнем или просто да поддържаме линия, често допускаме грешката да се доверяваме на храни, които правят точно обратното. Дори да е обявена за „диетична“ или „без захар“, отново трябва внимателно да четем етикета и да не вярваме сляпо.

Сред най- подлъгващите храни са т.нар. диетични напитки (лайт). Въпреки че уж нямат калории, изобщо не се препоръчват за отслабване. Доказано е, че водят до трупане на мазнини по корема и затрудняват свалянето на килограми. Ако искаме да отслабнем, не трябва да ги пием. Вместо тях наблягаме на вода, чай, домашно приготвени сокове.

Пълнозърнестите блокчета изглеждат много здравословни и диетични, докато не се зачетем в етикета. Съдържат големи количества захар и почти никакъв протеин. Не утоляват апетита, а повишават кръвната захар. Затова, по- добре да си ги приготвим се сами вкъщи, за да сме сигурни какво точно съдържат и да няма неприятни изненади.

Мазнината в диетичната майонеза се замества от нишесте, царевичен сироп с много фруктоза, малко соево олио и куп консерванти. Очевидно е, че тази комбинация е същинска калорийна бомба. Ако много ни се прииска майонеза, трябва да си я приготвим вкъщи, като използваме яйца и зехтин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване