Скритите калории, които могат да провалят диетата ви

диетаКАК ДА ОТКРИЕМ СКРИТИТЕ КАЛОРИИ В ХРАНИТЕ

Когато започнем диета за отслабване, често се стига до момент на разочарование, когато разберем, че не сме свалили очакваните килограми. Какво се е случило? Най- вероятно в храните е имало скрити калории, които са провалили опита ви да отслабнете.

КЪДЕ ИМА СКРИТИ КАЛОРИИ?

– В продуктите light. Това, че продуктът се води „диетичен“, не означава, че не съдържа калории, просто са по- малко. Някои продукти имат наистина малко мазнини, но пък повече захар и калории. Затова винаги четете информацията за съдържанието на храната. Продуктите light могат да се използват, когато сте на диета, но трябва да са в ограничено количество.

– Скрити калории в подправките. Струва ни се, че изобщо не влияят върху теглото, но не е така. Ето няколко примера със съдържанието на калории в 1 лъжица:
Майонеза – 80 калории
Мармалад или желе – 30
Масло – 75
Кетчуп – 70

– Скрити калории в газираните напитки. Обикновено човек си мисли, че щом е напитка, не може да се пълнее от него.шоколад Това изобщо не е така. В 360 мл безалкохолно се съдържат 200 калории. Ако днес изпиете няколко, може да натрупате към 500 калории. Затова се препоръчва да избягвате газираните напитки, като наблегнете на водата или на питиета без захар, ако искате да отслабнете.

Алкохолните напитки. Чаша бира съдържа 140 калории, а чаша вино – 145. Алкохолът съдържа много захари, от където идва високата калорийност.

Диетичните шоколади. Съдържат по- малко захар, но не по- малко мазнини. Ако ядете обикновен шоколад, ще приемете почти същото количество мазнини.

Избирайте внимателно храните, като винаги четете етикетите им. Не се подлъгвайте, ако са обявени за диетични.

Трябва ли да пресмятаме калориите. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване