Скритата сол в храните

Въпреки че от солта не се пълнее, нито има калории, тя може да предизвика задържане на течности и оттам да качите килограми. Затова е интересно да разберем кои храни са богати на натриев хлорид и кои крият сол, въпреки че са ниско калорични и служат за отслабване.

сол

Обикновените продукти и диетичните могат да съдържат скрита сол, тъй като има консерванти и добавки като натриев бензоат (Е211), натриев диацетат (Е 262), натриев сорбат (Е201).

Тези консерванти се съдържат в доста продукти, особено консервирани, рафинирани храни, колбаси, сирене, замразени храни, бързи храни, кетчуп, соя, майонеза и др. Скритата сол се намира и в други продукти като сода бикарбонат, мая на сол1прах и др.

Има и подсладители, които съдържат натрий, натриев цикламат. Той може да се съдържа в различни ниско калорични продукти, като например, напитки, сладоледи, сладкиши, дори лекарства и др.

Ако натриевият хлорид се съдържа във високи дози в организма, може да предизвика високо кръвно, задържане на течности. Задържането на вода може да прерасне в увеличаване на теглото, затова бъдете внимателни и четете етикетите на храните. Там е посочено дали съдържа сол, под формата на нитрат или под формата на добавка, консервант или подсладител.

Каква храна ядем. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване