Свойства на черния пипер за отслабването

cheren-piper-dieta

Черният пипер е сред най- универсалните подправки. Също и сред най- често използваните. Черният пипер има много свойства, които подобряват здравето ни, а и ни помагат в свалянето на излишните килограми.

Как черният пипер ни помага в отслабването?

Съдържа вещество, известно като пиперин. Именно то придава специфичния вкус на подправката и има значима роля в свойството му да помага за отслабването. Различни изследвания показват, че пиперинът прониква в гените ни, които контролират производството на мазнини. Това означава, че тялото ни произвежда по- малко мастни клетки.

Освен че се намесва в производството на мастни клетки, намалява нивата на мазнините в кръвта, което улеснява усвояването на веществата от храните.

cheren-piper-otslabvane

Пиперинът участва в производството киселината, която участва в храносмилането на протеините и храните в стомаха. Поддържа хранителния тракт чист от шлаките. Без тази киселина, можем да страдаме от запек, подуване на корема или газове.

Черният пипер е натурален диуретик. Това означава, че улеснява потенето и така помага за изхвърлянето на токсините. Тези функции са много важни в отслабването.

Черният пипер има и термогенни свойства. Това означава, че увеличава метаболизма и свойствата за топене на мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване