Отслабване с банани – 7 кг

бананДиетата е разработена от Хитоши Уатанабе и съпругата му. Става популярна след като певицата Кумико Мори споделя, че е отслабнала със седем килограма с помощта на диетата.

Единственото условие на този хранителен режим е сутрин да се консумират единствено банани, а за пиене е позволена само вода, и то със стайна температура. През останалото време от деня пък всичко е позволено, но не трябва да се яде след 20:00 часа. Забраняват се само: алкохол, сладолед, млечни продукти, всички напитки и десерти след вечеря. Не са задължителни спортните занимания. Препоръчват се само в тези случаи, в които отслабващите сами изявяват желание да спортуват, за да е по – сигурно отслабването. Но трябва да щадят организма си максимално.

На какво се дължи отслабването при тази диета?

Има много обяснения за ефекта на диетата. Едно от твърденията е, че ензими, намиращи се в бананите,  стимулират храносмилането, на което се дължи отслабването. Фибрите на бананите не се променят,  докато преминават в стомашно –диета чревния тракт и така спестяват калории на организма.

Друга пък теория твърди, че бананите съдържат несмилаеми фибри – т. н. резистентни нишестета, потискащи глада и способстващи за изгарянето на мазнините.

Тези нишестета могат да се открият и в картофите, боба, зърнените храни – задължително е обаче да ги ядете студени.
Те се обработват в тънките черва, и остават непроменени.

Според някои проучвания тези фибри са способни да блокират усвояването на някои видове въглехидрати, ала дори и това да е така количеството на фибри в бананите е малко, както и на резистентните нишестета.
Желателно е през целия ден да се храните здравословно – съветват специалисти.

Вместо закуската само с банани за предпочитане е да вземете няколко кубчета лед, чаша обезмаслено кисело мляко и един банан и да ги разбъркате – за по – голяма енергия.

За да не чувствате глад яжте храни, богати на фибри – плодове, зеленчуци, супи. Също така крехки меса, млечни продукти, ядки, яйца.

Опитвайте се да изразходвате много повече калории от тези, които сте приели.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване