Магнезият ни помага да отслабваме

Отслабването е свързано с количеството магнезий в тялото ни, сочат последните научни изследвания. Ако е ниско – това пречи на топенето на мазнините, а ако е нормално – помага да поддържаме форма.
Дневната доза магнезий, която е добре да приемаме, е между 300 и 1000 мг. Ако тялото ни страда от недостиг на веществото, ще се отрази на мускулите, костите и ноктите.

Веществото изгражда 60% от костите, както и 25% от мускулите. Също като останалите важни минерали – калций, фосфор, калий, така и магнезият участва в обмяната на веществата и е изключително важен, ако искаме да сваляме килограми.
Магнезият е основна съставка при трансформирането на глюкозата в енергия. Без него, глюкозата започва да се събира в мастните депа и се превръща в мазнина. Ако в тялото ни има недостиг на магнезий, се усещат силни болки в мускулите.dieta62

Ето някои от признаците, че ви липсва магнезий: ускорен пулс, аритмия, омекване на костите, главоболие, кръвната захар не е в норма, високо кръвно налягане, слабост и треперене на мускулите.

Един от вариантите да приемате веществото е чрез магнезиево олио. Може да го пиете преди сън, за да спите спокойно и дълбоко. Ще намали болките в мускулите, подсилва имунната защита, помага при остеопороза.

Друг вариант за набавяне на магнезий е чрез храни като: тиквени и слънчогледови семки, сьомга, спанак, зеле, сусам, черен боб.

Преди да преминете към приемане на магнезий под формата на олио или таблетки, посъветвайте се с личния си лекар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване