Кои подправки помагат при отслабване

В стандартните рецепти за отслабване не се обръща никакво внимание на подправките. Всъщност, те могат да бъдат използвани като мощно оръжие в свалянето на килограми. Ето някои от най- ефективните подправки за отслабване:

Кардамон

Ускорява метаболизма и способства за топенето на излишните мазнини. В индийската наука за храненето, кардамонът е известен с това, че улеснява храносмилането и помага на организма да преработва по успешно храната. Може да прибавяте подправката към чая си, ако искате да отслабнете по- бързо.

Карамфил

Също засилва метаболизма, което е ключовото за свалянето на килограми. Карамфилът, също като канелата, сваля нивата на кръвната захар.dieta13

 

Канела

Изключително ефективна в борбата с килограмите. Може да взимате половин чаена лъжица преди хранене, за да намалите желанието си да ядете сладки неща. Чаят от канела е най- новият хит в диетите по света. Лекарите съветват да го приемате поне 40 дни. Подправката се използва много и в народната медицина – при проблеми със стомашно- чревния тракт, възпаления, диария и пр.

Къри

Наричат я тайната подправка на азиатките за слабо тяло. Има изключително силен ефект в горенето на мазнините. Използва се масово в азиатската кухня.

Джинджифил

Доказано е, че коренът от джинджифил засилва метаболизма и изгаря калории. Китайските билколечители от столетия предписват подправката за топене на излишните мазнини. Ако не сте свикнали да го използвате с кухнята, може да го приемате под формата на чай.

Лют червен пипер

Засилва метаболизма като повишава телесната температура. Тази подправка е една от най- ефективните в изгарянето на нежеланите мазнини.

Копър

За разлика от досега изброените подправки, копърът не засилва метаболизма. Неговата сила е в „убиването“ на апетита. Може да го приемате и на чай, и като подправка към храната си.

Дафинов лист

Има доказана ефективност при свалянето на килограмите. Помага на организма да усвоява по – добре захарта. Засилва работата на инсулина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване