Калций за отслабване

Калцият трябва да е неизменна част от вашата диета. Освен че укрепва костите, този минерал ни помага и с лекота да отслабваме. Доказано е, че калцият ни помага по- бързо да топим мазнините и да сваляме излишните килограми.

При диета от млечни продукти се отслабва най- бързо, сочат експериментите на учените. Жени, които не приемат достатъчно калций, са по- пълни, имат високи нива на „лош“ холестерол в тялото и се хранят с по- калорична храна.

Организъм, който не консумира достатъчно калций, изпитва по- силен глад и има нужда да погълне много калории, за да си компенсира липсата на веществото. Диетата, в която е заложен висок прием на калций, ще ускори метаболизма, ще топи по- бързо мазнините и отслабнете по- ефективно. Ако обаче страдате от затлъстяване, ядете тестени храни и не спазвате здравословно меню, е трябва да приемате много млечни продукти.dieta52

Дневно човек трябва да приема към 1000 мг калций – ако сте в менопауза или сте бременна, количеството е по- високо. Ако сте с наднормено тегло, препоръчителната доза е 1500 мг – така ще намалите чувството на глад и ще приемате по- малко калории. Освен от млечните продукти, с калций може да се сдобиете от зелените листни зеленчуци, карфиол, броколи, ядки, риба, морски дарове, някои плодове, зърнени храни.

За да усвоява обаче тялото калция от храната, трябва да приема и достатъчно количество витамин D. Тандемът работи заедно за забързване на метаболизма, по- ефективно топене на мазнините.

Някои препоръки за хранене с богати на калций храни:

Закуска: шейк от кисело мляко, ягоди и боровинки.
Обяд: печени чушки със сирене фета вътре
Вечеря: варен ориз, кисело мляко и плодове.
Преди сън: чаша нискомаслено прясно мляко с лъжица мед.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване