Ирисин – хормонът, който помага за отслабване

Скорошни научни изследвания откриха хормона, който отговаря за топенето на мазнините – ирисин. Той е много важен за лечението на затлъстяване. Когато извършвате физическа дейност, се случват различни метаболитни процеси, които помагат за синтеза на ирисин. Хормонът е директно свързан с мастната тъкан.

ирисин

Учени от Харвард разкриват ирисина. Хормонът навярно ще е ключът към лечението на затлъстяването, тъй като има свойства, които помагат за отслабване.

Когато човек е активен физически, протича серия от хормонални процеси, които водят до производството на ирисин.

Спортувайте, за да произвеждате повече ирисин

Спортувайте, за да произвеждате повече ирисин

Хормонът е пряко свързан с топенето на мастната тъкан, което води до отслабване.

Преди това научно откритие, всички знаехме, че физическата активност е ключова са отслабването – раздвижва мазнините, произвежда ендорфини, които ни карат да се чувстваме добре. Но сега има още една причина.

Хормонът ще помогне не само на хората, които страдат от затлъстяване, но и на тези, които са болни от диабет, особено диабет тип 2 , тъй като подобрява нивата на глюкоза в кръвта.

Докато в научните среди обмислят как да извлекат полза от това откритие, имайте предвид, че ако правите упражнения или по- интензивно физическо натоварване поне 30 минути на ден 5 пъти в седмицата, ще произвеждате повече ирисин, който ще ви помогне да отслабнете по- бързо.

Наднормено тегло и затлъстяване. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване