Защо не отслабваме, когато сме на диета? Вижте отговорите:

Много хора се отказват от идеята да спазват диета, защото не успяват да отслабнат. Всички хранителни режими обещават сваляне на килограми, но често се случва човек да не вижда никаква промяна в теглото си. В тези случаи всеки би си задал въпроса: „Защо не отслабвам, щом съм на диета“?

Двете основни причини могат да бъдат две: заболяване или метаболитни смущения.

Сърдечно- съдовите и бъбречните заболявания често водят до повишаване на теглото. Причината обикновено е задържане на течности. Хипотиреоидизма и поликистозните яйчници също водят до напълняване, заради хормонални изменения.

Ето в кои други случаи могат да се появят метаболитни нарушения, които да не ни позволяват да отслабнем:

Йо- йо ефект
Представлява рязко покачване на килограми след драстична диета за отслабване. Това е най- големият проблем при повечето бързо и строги диети – че след края им, свалените килограми обикновено се връщат. След като сме били на такъв режим, по- трудно контролираме глада и апетита. Така неусетно, свалените килограми се връщат обратно.

Липса на физическа активност
Правилното хранене е много важно за отслабването. Но не трябва да забравяме да се движим и да правим упражнения. Движението ни помага да изразходваме излишната енергия, така че да не се натрупва под формата на мазнини в тялото.

Депресия и стрес
Хората с депресия или под стрес трудно могат да спазват диета за отслабване. Обикновено по- лесно залитат по калоричните храни и трудно контролират апетита си. Състоянието на духа е от изключително значение за начина, по който изглеждаме.

Менопауза
Жените в този етап претърпяват редица физиологични промени, поради които по- лесно напълняват. Метаболизмът се забавя, което означава, че трябва много да се внимава с количеството храна, което се приема.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване