Ечемичена диета

Ечемичена диетаЕчемчената каша е винаги високо оценявана от диетолозите и лекарите заради, наистина, уникалните си свойства. Булгурът от ечемик се произвежда от цели зърна изсушено и натрошено зърно и по този начин запазва всички хранителни вещества.

Булгурът от ечемик съдържа редица вещества, необходими за правилното функциониране на телата ни, като много от тях допринасят за намаляване на теглото ни.

Той съдържа витамини A, D и E , микроелементи – желязо, калций, мед, йод и други. В него има два пъти повече фосфор, отколкото в другите зърнени култури, а както знаем – фосфорът е необходим за правилния метаболизъм в организма и добрата функция на мозъка. Само ечемикът съдържа лизин – аминокиселина, която има антивирусни ефекти, поддържа жизнеността и укрепва сърдечния мускул.

В допълнение, лизинът е включен в производството на колаген, който придава на кожата еластичност и гладкост и е необходимо средство в борбата с бръчките.

Ечемикът, както останалите зърнени култури, съдържа много фибри, което способства за прочистване на организма. Също така, съдържа и вещества, които потискат отлагането на мазнини в тялото. Всички тези свойства правят перленият ечемик много важен диетичен продукт.

Ечемичена диета за 5 дена:

От вечерта булгурът се накисва във вода. На сутринта се сварява във вода без сол. Трябва да се отбележи, че по време на варене ечемик нараства в обем  5 пъти. Получената каша се подправя с масло и подправки и се консумира през  целия ден на 3-4 пъти.

По време на диетата се препоръчва да се пие много обикновена или минерална вода /1,5-2 литра/. Преди лягане можете да изпиете и чаша мътеница.

След пет-дневната диета се опитайте постепенно да преминете към предишния режим на хранене и ако искате да запазите постигнатото тегло – яжте овесена каша и ечемик най-малко по веднъж на ден.

Диетата може да се повтори не по-рано от месец – месец и половина.

jecamОтзиви. Ечемичената диета е по-скоро ограничителен режим на хранене. През първите няколко дни може да се чувствате некомфортно заради силно чувство на глад, но не след дълго тялото привиква към режима на хранене. Диетата е балансирана достатъчно добре и не е необходим допълнителен прием на витамини и минерали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване