Ето кой е идеалният режим на хранене по часове, за да сме слаби!

Часовете, в които приемаме всяко от ежедневните хранения, са от изключително значение за метаболизма. Тези правила могат да ни бъдат много полезни, както за да поддържаме физическата си форма, така и при процеса на отслабване.

Ето как да разпределяме дневните хранения, според диетолозите:

Сутрешна закуска в 7 часа
Първото хранене за деня е най- добре да се случи между 7 и 8 часа сутринта. Това е най- важното хранене, така че закуската трябва да е пълноценна. Препоръчително е менюто да съдържа някакъв плод, пълнозърнест елемент, както и продукт, богат на калций.
За някои хора може да е трудно да закусят сутрин, тъй като се събуждат със „затворен стомах“. В тези случаи е добре да направим нещо, за да събудим тялото и да почувстваме глад. Например, да оправим леглото, да проветрим стаята, да изпием чаша вода.

Предиобедна закуска между 10 и 11 часа
Препоръчително е в този интервал от време да хапнем отново, след като сме закусили сутринта. Добър вариант е някакъв плод, малко кисело мляко или шепа ядки.
Ако сме закусили в 8 сутринта, докато стане време за обяд, навярно ще изгладнеем. А е добре да успокоим глада, преди да седнем да обядваме.

Обяд – 12,30- 13 часа
Препоръчително е обедното меню да включва зеленчуци, протеин, полезни мазнини и някакъв въглехидрат. Важното е храната да ни засити, но без да е прекалено обилна.

Следобедна закуска – 16 часа
Трябва да е около 3-4 часа след като сме обядвали. Достатъчно е да хапнем някакъв плод или шепа ядки. По този начин ще имаме достатъчно енергия, докато дойде време за вечеря.

Вечеря – преди 21 часа
Най- подходящото време за вечеря е между 19 и 20 часа. Най- късно – до 21 часа, но не трябва да е след този час. Диетолозите съветват да са минали поне 2 часа след вечеря, преди да си легнем.

Менюто за вечеря трябва да е съвсем леко – супа, някакви зеленчуци, малко бяло месо или риба. Трябва да е богата на витамини, но да не е тежка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване